RECYCLAGEPARK

 

Betaalterminal

 

Elk gezin kan op het recyclagepark 100 kg recycleerbare afvalstoffen per kalenderjaar gratis aanbrengen. Wie op dat moment ook niet-recycleerbaar afval brengt, moet volgens de geldende tarieven betalen. De vrijstelling kan dan later worden opgenomen, wanneer uitsluitend recycleerbaar afval wordt gebracht. Voor KMO’s, eigenaars tweede verblijven, en verenigingen met een bezoekerskaart en mensen met een activatiekaart geldt geen vrijstelling.

Er is een globale korting van 10% voor wie enkel recycleerbaar afval aanvoert.

 

Tarieven recyclagepark

 

Tarieven

0 – 2000 kg

€ 0,05 / kg

2001 – 5000 kg

€ 0,10 / kg

Meer dan 5000 kg

€ 0,20 / kg

100 kg recycleerbaar afval

vrijstelling

0 – 200 kg asbest

€ 0 / kg

 

 

De toegangscontrole werkt met de identiteitskaart (klassiek of elektronisch model), of een gelijkaardige bezoekerskaart.

 

  • Niet-Belgen krijgen een bezoekerskaart voor het gezin.
  • Eigenaars tweede verblijven en verenigingen kunnen een bezoekerskaart aanvragen bij de gemeente.
  • Zelfstandigen en KMO’s kunnen een KMO-bezoekerskaart aanvragen bij ILvA.

 

Het recyclagepark is toegankelijk voor voertuigen met of zonder aanhangwagen die geladen en bemand maximum 7.000 kg wegen bij het oprijden van de weegbrug en minder dan 8 m lang zijn. Bezoekers worden ook te voet toegelaten, op voorwaarde dat zij de door ILvA ter beschikking gestelde kruiwagen gebruiken.

 

Op de recyclageparken worden meer dan twintig fracties huishoudelijk afval selectief ingezameld. Het gaat hier in hoofdzaak om recycleerbaar materiaal. 

 

Bepaalde recycleerbare materialen, zoals GFT, worden niet aanvaard op het recyclagepark. Alles wat in de gele zak voor restafval hoort is ook niet welkom op het recyclagepark, maar dient meegegeven te worden met de inzameling aan huis.

 

Asbest

Elk gezin kan jaarlijks 200 kg cementgebonden asbest gratis op elk ILvA-recyclagepark aanbrengen. Om van de maatregel te genieten, mag er enkel cementgebonden asbest worden aangeboden. Indien ander afval wordt aangeboden, geldt het normale tarief. Ongebonden asbest wordt niet aanvaard op het recyclagepark. Op elk recyclagepark is op de ingangszuil een “asbestknop” bevestigd. Daar dient op gedrukt wanneer iemand enkel cementgebonden asbest aanbiedt en dus van de maatregel wenst te genieten. De recyclageparkwachter komt controleren en zorgt voor de vrijstelling. Pas na controle door de recyclageparkwachter mag de identiteitskaart in de gleuf worden gestoken.

 

Betaalmogelijkheden

  • Munten

 

De muntslikker aanvaardt munten vanaf 10 eurocent.

Zowel Proton als muntstukken kunnen samen gebruikt worden.

 

  • Kredietknop

 

Indien u niet genoeg geld mee heeft, dan kan u op de kredietknop drukken.

U krijgt vijf dagen de tijd om uw schuld te vereffenen alvorens een extra administratiekost van € 5 wordt aangerekend. De gegevens voor de overschrijving vindt u terug op het ticket dat u ontvangt bij het gebruik van de kredietknop.

 

  • Bancontact

 

Elk recyclagepark is uitgerust met betaalzuilen voorzien van Bancontact.

 

Toegang tot elk recyclagepark

U kan als inwoner van het ILvA-werkingsgebied naar een recyclagepark van uw keuze gaan.

Dat is handig als u op een boogscheut van een recyclagepark van een andere ILvA-gemeente woont, of als u dringend afval wil aanvoeren op een dag dat het recyclagepark in uw gemeente gesloten is.