welzijn en gezondheid

Preventie alcohol en drugs

Volgens “Van Dale” betekent preventie(f) ‘bedoeld om erger te voorkomen’. In de wereld van de preventiewerkers betekent alcohol- en drugpreventie: ‘Leren omgaan met het drugfenomeen’. Wat houdt dit in: Alle mensen, organisaties en beleid ondersteunen in het verantwoord omgaan met het drugthema.


Doelgroep
Alle inwoners van de gemeente aangezien iedereen een potentiële gebruiker is.
Jongeren zijn daarbij een belangrijke een doelgroep.

 

Nieuw in het Sociaal Huis:

 
Het psychologisch zorgteam van Affligem wordt vanaf maart 2017 versterkt door Veerle Janssens, klinisch psychologe. Veerle biedt psychotherapeutische ondersteuning daar waar mensen vastgelopen zijn in psychische en relationele problemen. De ondersteuning is erop gericht om uw persoonlijke veerkracht te versterken bij depressie, burn-out, angstproblematieken en slaapproblemen, alsook bij relatieproblemen, bemoeilijkt rouwen, trauma, gedragsproblemen, alcohol- en drugsproblemen, problemen met gokken en gamen, enz. U bent welkom als tiener, jongvolwassene, volwassene, gezin of koppel. Ook als naaste of familielid van een persoon met een problematiek kan u zich voor ondersteuning aanmelden. De consultaties gaan steeds door op woensdag. Voor een afspraak kan u terecht op het nummer 0478 67 08 64. Een vertrouwelijke behandeling wordt gewaarborgd. Een sociaal tarief kan bij het OCMW-Affligem aangevraagd worden.
 
 

 

De Druglijn

Voor alle informatie- en hulpvragen over drank, drugs, pillen en gokken.

  • Via telefoon: 078/151020
    Voor een anoniem, objectief en vertrouwelijk gesprek. De beantwoorders zitten klaar om naar je verhaal te luisteren, concrete informatie en/of een eerste advies te geven. Ze weten ook waar je in jouw buurt terecht kunt voor drughulp of -preventie.
    Van maandag tot vrijdag van 10 tot 20 uur. Vanaf een vast toestel bel je aan voordeeltarief.
  • Via http://www.druglijn.be
    Op deze site vind je meer dan tweehonderd pagina's informatie over drank, drugs, pillen en gokken, én over de DrugLijn zelf. Je kan ook anoniem mailen via http://www.druglijn.be/contact, 24 op 24 uur. Je mail wordt binnen de 5 dagen beantwoord.