Nieuws

Sinksen 2018
Patro del Mundo – 10de editie!


Op zaterdag 19 mei organiseert de GROS Affligem opnieuw Patro del Mundo. Het wereldfeest is aan zijn 10de editie toe en we willen er een feestelijke verjaardag van maken. Ook dit jaar zijn er van 14.00 tot 18.00 uur speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar verschillende workshops en activiteiten: Circus “De Sven” is er weer (www.desven.be) en ook het welbekende reizend speeltheater “Kip van Troje” komt dit jaar opnieuw langs met hun poëtisch kapsalon (www.kipvantroje.be). En er is tevens een Afrikaans kapsalon. Lady Peepeling is er ook, zij zorgt met haar grime voor passende gezichten bij de gekke kapsels (https://ladypeepeling.wordpress.com) en ze brengt dit jaar een collega mee die zeer mooie henna-tattoos creëert. Daarnaast kan je weer knutselen, naar een film kijken of een boekje lezen in de leeshoek. Nieuw dit jaar is een sport- en spel-workshop speciaal voor 12 tot 14-jarigen. Bovendien zijn al deze activiteiten GRATIS!
Ook jongere kinderen en volwassenen zijn natuurlijk welkom. Op ons zomerterras kan je tot 21.00 uur genieten van Zuiderse smaken (hapjes en drank) en luisteren naar de vrolijke klanken van Yah Tararah en Pleiade Ndule.
Hopelijk staat 19 mei al in de agenda. We heten je in elk geval hartelijk welkom! Breng gerust je vrienden, familie en buren mee naar de tuin van De Patro in Hekelgem.
Verdere info vind je op patrodelmundo.blogspot.be en op Facebook.


WANDELCLUB DE PAJOTTEN

Op sinksenzondag kan je deelnemen aan de sinksenwandeltocht over een afstand van 4, 5, 7, 12, 20 of 30 km (vrij te kiezen). De wandeling van 5 kilometer is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Inschrijven kan in de cultuurzaal Sanderus vanaf 7.30 uur tot 15.00 uur. Deelname kost 1,10 euro voor federatieleden en 1,50 euro voor niet-leden. Meer info vind je via www.wandelclubdepajotten.be


TRACTORTREFFEN

Deze vereniging organiseert haar 12de tractorrondrit op zondag 20 mei. Info en inschrijving via www.tractortreffen.be
Vertrek om 13 uur aan de patro en hier ook aankomst om 18.00 uur, na tussenstop op het ‘Koeweidelos’ Koeweidestraat 25 in Merchtem (tussen 15.00 en 16.00 uur).


KONINKLIJKE FANFARE “DE KATHOLIEKE GILDE” HEKELGEM

De Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde uit Hekelgem organiseert haar jaarlijks verbroederingsfestival. Er is een optreden van onze BIGBAND om 14.30 uur, nadien volgen de fanfares uit Erembodegem, Moorsel, Borchtlombeek en Teralfene. Plaats van afspraak is de patrotuin, er wordt gezorgd voor een natje en een droogje.


JEUGDHUIS AVILO:
TRAPPISTENFESTIVAL en Rommelmarkt @ AVILO

 

Op sinksenmaandag nodigt Jeugdhuis Avilo je van harte uit op hun trappistenfestival. Hierbij wordt tevens een rommelmarkt georganiseerd van 11u00 tot 18u00. Heb je graag een standje op onze rommelmarkt? Voor 5 euro verkrijg je 5 meter staanplaats en 2 consumpties twv 1,5 euro te consumeren in het jeugdhuis. Schrijf je in voor de rommelmarkt via rommelmarkt@avilo.be. Hopelijk tot dan voor een lekkere trappist of een leuke aankoop.
“Dag van het Zand”

 

Wanneer

Pinkstermaandag 21 mei as., van 14.00 tot 17.00 uur

 

Waar

In en rond ’t Gildenhuis, Kerkstraat 82 te Hekelgem

 

Wat

Tentoonstelling van enkele zandtapijten,
Tentoonstelling van zandtapijtwerkjes door kinderen van ”Art 4 Kids”,
Workshop zandstrooien voor kinderen (verschillende leeftijdscategorieën),
Demonstratie door zandschilderkunstenares Greet De Boeck,
Film “De geschiedenis van de zandschilderkunst in Hekelgem”,
Zandkoekjes proeven,      
Voor de kleinsten is er alvast ook een ouderwetse zandbak …

Een organisatie van de Cultuurraad Affligem.


SINXEN @ THE PATRO

Op Sinksenmaandag is er de traditionele 2de Sinksenkermisdag. Vanaf 11u30 kan je genieten van muzikale animatie in de patrotuin. In en rond de patro kan je terecht voor een pannenkoek en een heerlijk Affligembier en kan je in gezellige sfeer herinneringen aan vroeger ophalen. Tevens is er kinderanimatie en kan je ‘croque uit het vuistje’ bekomen.
 

 


Affiche Sinksen 2018

Patro del Mundo flyer

Zandtapijten

elokket affligem