Stem op Bibliotheek Affligem voor de ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017’!

De bibliotheek van Affligem werd genomineerd voor 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017'. De strijd om deze NBD Biblion Award belandt nu in de beslissende fase waarbij bib Affligem het zal opnemen tegen vijf andere openbare bibliotheken.
 
De bibliotheken op de shortlist zijn, in alfabetische volgorde: Bibliotheek Affligem (Provincie Vlaams-Brabant), Bibliotheek Bilzen (Provincie Limburg), Bib Arena Deurne (Provincie Antwerpen), Bibliotheek Koekelberg (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Bibliotheek Oostende (Provincie West-Vlaanderen) en Bibliotheek Sint-Niklaas (Provincie Oost-Vlaanderen).
 
De komende maanden worden de zes finalisten op wisselende data en tijdstippen bezocht door mystery guests die de kandidaten beoordelen op gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid. Extra aandacht is er dit keer voor de werking en lokale verankering van de bibliotheek, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component van de bibliotheek. Wie de winnaar zal worden, bepaalt niet alleen de vakjury, maar ook het publiek, dat in de periode van 3 juli tot en met 19 augustus zijn stem kan uitbrengen op www.bibliotheekblad.be. 
 
De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee, het VVBAD-congres dat plaatsvindt op 14 en 15 september in Oostende. Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad, met steun van de VVBAD, de bibliotheken in Vlaanderen en Brussel op een positieve manier profileren bij pers en publiek.