Praktisch

 

In de bib vind je de chaos van het leven, gerangschikt van A tot Z. Je treft er 168 moorden en 69 affaires aan, en dat op slechts een paar vierkante meter!  
Kom eens grasduinen in de boeken of DVD's, een dagblad lezen of tijdschrift inkijken, iets opzoeken op internet... 

 

Iedereen kan zich inschrijven op voorlegging van zijn of haar identiteitsbewijs. Vanaf 18 jaar betaal je een jaarlijks lidgeld van € 3,00. Kinderen lenen gratis.


Per kaart kan je 15 bibmaterialen uitlenen, met een maximum van 5 audiovisuele materialen per kaart. Het uitlenen is volledig gratis. De uitleentermijn voor boeken, tijdschriften en strips is 4 weken. DVD’s en CD-roms kan je 2 weken lenen.
Alle materialen kunnen 1 keer verlengd worden. Geef ons een seintje via telefoon 053/64 00 60 of via een mailtje naar bib@affligem.be of neem je lenersnummer bij de hand en verleng online via de online catalogus.


Om ervoor te kunnen zorgen dat iedereen de boeken kan lezen die hij wil lezen, rekent de bib € 0,10 telaatgeld per dag en per materiaal aan.
Je kan telaatgeld voorkomen door materialen tijdig terug te brengen. Lever 7/7 en 24/24 in via onze inleverbus (aan de ingang van de bibliotheek).

 

 

Dienstreglement 

 

Lees hier het dienstreglement van de bibliotheek 2014 (pdf)

Lees hier het klasuitleenreglement van de bilbliotheek 2016 (pdf)

 


 

Zelfbediening in de BIB : filmpjes

 

Met behulp van de steun van Provincie Vlaams-Brabant kan je nu in de BIB zelf je materialen in- en uitscannen.

Daar heb je je lenerspas, e-ID of kids-ID voor nodig. Je kan ook zelf verlengingen doen en een ticket drukken.


Alle betalingen doe je aan de betaalautomaat. Wie een openstaand bedrag heeft bereikt van € 5,00, zal eerst moeten betalen aan de automaat alvorens hij uitleningen kan doen aan de zelfuitleenbalie. Betalen kan met munten en biljetten.
 

De bibliotheekmedewerkers staan natuurlijk klaar om je te helpen. Als dat al nodig zou zijn… want het is helemaal niet moeilijk. De BIB maakte wat instructiefilmpjes. Neem gauw een kijkje hieronder!

Logo Vlaams-Brabant

 

 

Uitlenen

 

 

Verlengen

 

 

Terugbrengen

 

 

Betalen aan de automaat