Sportactiviteiten voor alle

doelgroepen

 

Sportcafé

De Affligemse Sportraad doopte de verkiezing van de sportlaureaat van Affligem om tot ‘Sportcafé Affligem’. De sportraad brengt in het voorjaar een sportjaaroverzicht van Affligem met hoogtepunten die door jullie worden aangeleverd.
Naast sportprestaties zullen ook speciale gebeurtenissen: een nieuw clublied, een jubileum, een onvervangbaar bestuurslid, een nieuw gebouw, een einde van een carrière, een nieuwe discipline,… van een Affligemse sportclub of een Affligemnaar aan bod komen.
We vragen jullie wel om alle kampioenen en knappe prestaties door te geven.
De datum van het volgende Sportcafé vind je in Affligem Gespot. Voor 2018is dit waarschijnlijk 23 maart.

De foto's van de vorige editie kan je hier terugvinden.

 

Fiets– en wandelzoektocht

Tijdens de zomermaanden kun je genieten van een fiets– en wandelfotozoektocht in de gemeente.

De wandeltocht bedraagt ongeveer 8 km, de fietstocht ongeveer 28 km. Er wordt tevens een verkorte wandeltocht voorzien voor rolstoelen of kinderwagens.

De ingevulde formulieren worden terugverwacht vóór 30 september.

Alle deelnemers winnen een prijs.  Deze kunnen ze afhalen op de prijsuitreiking tijdens het Sportcafé.

 

Grote Prijs Affligem Vissen

In juli organiseren we de G.P. Affligem Vissen op de gemeentelijke visvijver aan de pastorijtuin te Hekelgem . Deze wedstrijd is uitsluitend voor inwoners van Affligem. Voor volgende categorieën kun je inschrijven: Knaap, Junior, Veteraan, Dame, Persoon met een handicap (jeugd en volwassenen).

 

Free to run en Start to walk

free to run

Free to run is een lessenreeks starten met lopen. Na 10 weken kan je 5 km lopen. Gevorderden kunnen de afstand uitbouwen naar 10 km of meer.
Start to walk is een lessenreeks om in 10 weken tijd vlot 14 km te kunnen wandelen.
Beide reeksen worden georganiseerd in samenwerking met de Affligemse Recreatiesporters.
Er worden jaarlijks 2 reeksen aangeboden: in het voorjaar rond midden maart en in het najaar rond midden september.
Voor de juiste data hou je best de Affligem Gespot of www.a-r-s.eu in de gaten.
Locatie: op zondag: Bellekouter, Finse Piste – Brusselbaan 2 , op dinsdag en donderdag: parking Bellekouter – Bellestraat 99
Afspraak op zondag om 9.30 uur, dinsdag en donderdag om 19.30 uur
Deelnemen is gratis
 

 

Dans

De sportdienst organiseert danslessen voor dames.

Dance-aerobic:
Deze dansinitiatie richt zich naar dames die nog geen goede conditie hebben. Tine combineert BBB met aerobics.
De reeks omvat 10 sessies van 1 uur, telkens op dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur. Deelnemen kost 30 euro.
De volgende initiatiereeksen starten op 12 september 2017, 5 december 2017 en 13 maart 2018.

Bodydance:
Onder leiding van Emilie gaan de deelnemers voor een totale workout. De lessen zijn behoorlijk intensief. Enige conditie is nodig.
De reeks omvat 10 sessies van anderhalf uur, telkens op woensdag van 20.30 tot 22.00 uur. Deelnemen kost 45 euro. De volgende initiatiereeksen starten op 13 september 2017, 6 december 2017 en 14 maart 2018.

 

Dauwtrip

Samen met de dienst gezondheid en preventie organiseert de sportdienst jaarlijks in het voorjaar op een zondagochtend een dauwtrip.
Naast een begeleide wandeling door wandelclub De Dauwstappers van ongeveer 10.000 stappen staat ook een overheerlijk Fair Trade ontbijt op het programma. 10.000 stappen is de dagelijkse beweegnorm. Wil jij je stappen tellen, probeer eens een stappenteller.
 

Middagsport

Affligem start met een uurtje begeleide middagsport op dinsdag van 12.15 tot 13.15 uur in sporthal Bellekouter. Het aanbod kan van alles zijn, badminton, aerobic, voetbal of misschien wel een ongekende sport. We proberen dit op maat van de deelnemers te doen. Elke sport of beweegactiviteit bieden we gedurende een 5-tal lessen aan om dan weer over te schakelen op een nieuwe activiteit. Deelnemen kan via een abonnement van september tot juni en kost 65 euro of via een 10-beurtenkaart van 30 euro.
Met deze lessenreeks richten we ons ook naar onze Affligemse bedrijven. Het gemeente- en ocmwpersoneel Affligem wordt alvast aangemoedigd om deel te nemen.