sportcafé affligem

De sportraad stelde op vrijdag 10 januari het eerste Sportcafé Affligem voor. Een gloednieuw concept ter vervanging van de viering van de sportlaureaat. Het werd een sportavond met interviews, sportweetjes, kampioenen, sportfilmpjes en muziek. De avond startte met een felicitatie voor de schepen van sport Herman Steppe die in 2013 de titel Sportelgemeente behaalde voor het sportelprogramma (voor 50+) in de gemeente.
De deelnemers van de jaarlijkse fiets- en wandelzoektocht vernamen wie de winnaars waren.
De Affligemse visverenigingen mochten hun kennis over vis bewijzen in een ludieke sportvisquiz. In 2013 werden een aantal jubilarissen gevierd. De Dauwstappers vierden hun 15 jarig bestaan, De Pajotten en Sport en Vreugde konden reeds 40 kaarsjes uitblazen. Paul Wauterecht gaf ons een terugblik op 40 jaar atletiekcarriëre. Ook bij de sportclubs vielen heel wat nieuwtjes te rapen: bij ARS zijn een aantal leden gestart met marathonlopen en Leo De Rijck organiseert vanaf 16 maart naast ‘Free to Run’ ook ‘Start to Walk’.
Sportinstituut Pelink blikt terug op een sportief jaar en plant nieuwe uitdagingen in 2014.
Juventus won heel wat titels: winnaar Supercup, vice kampioen U19, Kampioen 3de nationale, Kampioen 2e nationale en bekerwinnaar Beker van België.
Kiwanis Affligem-Hopland, onze partner voor de scholenveldloop, overhandigde waardebons aan de scholen en bevestigde dat ze ook in 2014 onze Affligemse jeugd willen blijven sportief ondersteunen.

 

Titel


Gemeentesecretaris Juliaan Van Ginderdeuren bracht een boek uit gewijd aan zijn idool Willy Teirlinck. Neef Jens Teirlinck presteerde goed in het veldrijden en werd provinciaal kampioen. Mountainbiker Dirk Rossignol nam in 2013 voor de 10de keer (op 10 organisaties) deel aan de Cape Epic in Zuid-Afrika. Hij bewijst dat je na je 50ste nog op topniveau kan presteren. Stef Rogier is pas 18 en haalde dit jaar mooie ereplaatsen op het BK ploegenachtervolging en puntenkoers. Vrouwelijk talent Kimberly Buyl stopt helaas met wielrennen. WSC Dr. Tistaertvrienden stelde ons d.m.v. een demofilm hun wielerjeugdopleiding voor.
Zonder vrijwilligers is de sport niets. Eendracht Hekelgem bracht hulde aan boegbeeld Nelly.
VC De Leeuwkens dacht aan de supporters. Zij maakten een nieuw clublied.
Femma Essene Sportief liet in rose outfit de zaal genieten van hun lied en de verhalen van hun fietsreis naar Hulst.
Sinds 2013 kan de sport gebruik maken van een bijkomend zaaltje: d’ Oude Raadzaal, voor o.a. dans en gevechtsport. Dat er heel wat gevechtsport wordt beoefend bleek uit de krantenweetjes: Liano Valckenier werd Vlaams Kampioen bij de -12 jarigen in jiujitsu. Helena Van Stichel behaalde zilver op het Vlaams en brons op het Belgisch kampioenschap karate bij de 15 jarigen. Mattias Moyersoon werd Provinciaal kampioen judo bij de +21. Tom De Boom behaalde zilver op het BK iaido, ploegmaat Ivan Vijverman behaalde eveneens zilver in jodo. Beiden verdienden een selectie voor de nationale ploeg tijdens het komende EK.
Ook in het paardrijden huist er heel wat talent in Affligem. LRV liet ons meegenieten van hun promofilm van het eventing. De Affligemse Ponyclub heeft heel wat jeugdig talent. De meest opvallende is Xim De Landsheer, hij won 53 wedstrijden en werd Provinciaal en Belgisch kampioen.  Bij de dames valt Inez Berlo op. Ze behaalde heel wat ereplaatsen, enkel een overwinning bleef uit. Het laatste weetje kwam van het basketbal. Affligemnaar Olivier Maes mocht in 2013 als 17 jarige aantreden bij de eerste ploeg van Okapi Aalst.
Tijdens de pauze en na afloop zorgde de Helaasheid der Zingen voor een geslaagd meezingfeest.
Een sportjaaroverzicht maak je niet alleen. Heel het jaar door kan en mag je sportweetjes, sporttitels, en andere bezorgen aan de sportraad en de sportdienst.