10/03/2021

REGENBOOGZEBERAPADEN AAN ALLE SCHOLEN:
AFFLIGEM VOLGT DE OPROEP VAN HAAR JONGEREN TOT VERDRAAGZAAMHEID OP

 

Met een regenboogzebrapad wordt aandacht gevraagd voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (lhbt’ers). In 2018 nam de jeugdraad van Affligem het initiatief om ter hoogte van Kerkstraat 82, waar ook het jeugdhuis Avilo gevestigd is, een regenboogzebrapad te plaatsen als duidelijk signaal.

 

In december 2020 ontvingen alle Affligemse jongeren tussen 12 en 25 jaar enkele wenskaartjes waarop ze hun droom mochten noteren. Dit opzet kaderde in het Warme William project en richtte zich voornamelijk (maar niet geheel) op de jongeren om hen in deze coronatijden wat toekomstperspectief te bieden. De jongeren mochten dromen over betere tijden: alles kon, alles mocht, geen enkel idee was te zot. We mochten ongeveer 700 droomkaartjes ontvangen! Het bestuur engageert zich om minstens 5 dromen van Affligemse jongeren te realiseren.

 

Een droom die vaak terugkwam is het aanleggen van een regenboogzebrapad aan de school. Het bestuur was het er al over eens dat dergelijk mooie droom zeker kan gerealiseerd worden. Met het trieste voorval van afgelopen weekend in Beveren in het achterhoofd, besliste het college van burgemeester en schepenen van Affligem vandaag om de aanleg van de paden tot verdraagzaamheid versneld uit te voeren. De vele aanhoudende gevallen van homohaat en de roep van onze jongeren mag niet genegeerd worden.

Affligem geeft dus met inzet van de jongeren zélf een zeer duidelijk signaal: alle scholen krijgen een regenboogzebrapad!

 

droomkaartjes