Digitaal sociaal huis

 

Heb je een probleem en hulp of inlichtingen nodig? Hiervoor kan je terecht in het Sociaal Huis, Bellestraat 101 te Affligem.

 

  • Elke eerste maandag van de maand, van 13.30 tot 14.30 uur, komt Kelly Lemagie van de Directie-generaal Personen met een handicap (FOD Sociale zekerheid) langs. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
    Elke maandag, van 9.00 tot 12.00, houdt psycholoog Bart De Saeger zitdag. Deze consultaties gaan enkel door na afspraak (0486-82 89 20). Een sociaal tarief voor deze consultaties kan je aanvragen bij OCMW .
  • Op zoek naar juridisch advies maar je kan de kosten daarvan niet betalen? Kom je in aanmerking voor kosteloze juridische bijstand door een advocaat?
  • Op de eerste en de derde dinsdag van de maand, van 17.00 tot 19.00 uur kan je voor gratis advies, terecht in het Sociaal Huis. Wacht je niet graag? Maak dan een afspraak via de sociale dienst van het OCMW (053-64 00 70). Let op! Het gaat hier enkel om juridisch advies.
  • Elke derde dinsdag van de maand, van 14.00 tot 20.00 uur, kan je terecht bij Kathlijne Vyncke, de diabeteseducator. Deze consultaties zijn enkel op afspraak! Vergeet dus niet vooraf een telefonische afspraak te maken op 02-308 02 09.
  • Elke donderdag, van 9.00 tot 12.00 uur, organiseert Kind & Gezin een inloopmoment in het Sociaal Huis (sociaal huis 3).Deze momenten zijn vrij toegankelijk maar je kan een afspraak maken via de K&G-lijn: 078-15 01 00. Ook de gehoortesten voor baby’s worden afgenomen in dit lokaal.

 

Nieuw in het Sociaal Huis:

 
Het psychologisch zorgteam van Affligem wordt vanaf maart 2017 versterkt door Veerle Janssens, klinisch psychologe. Veerle biedt psychotherapeutische ondersteuning daar waar mensen vastgelopen zijn in psychische en relationele problemen. De ondersteuning is erop gericht om uw persoonlijke veerkracht te versterken bij depressie, burn-out, angstproblematieken en slaapproblemen, alsook bij relatieproblemen, bemoeilijkt rouwen, trauma, gedragsproblemen, alcohol- en drugsproblemen, problemen met gokken en gamen, enz. U bent welkom als tiener, jongvolwassene, volwassene, gezin of koppel. Ook als naaste of familielid van een persoon met een problematiek kan u zich voor ondersteuning aanmelden. De consultaties gaan steeds door op woensdag. Voor een afspraak kan u terecht op het nummer 0478 67 08 64. Een vertrouwelijke behandeling wordt gewaarborgd. Een sociaal tarief kan bij het OCMW-Affligem aangevraagd worden.