welzijn en gezondheid

Psycho- sociale bijstand

 

Het psychologisch zorgteam staat garant voor een kwalitatieve psychologische zorg en dit zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. De ondersteuning is erop gericht om jouw persoonlijke veerkracht te versterken bij depressie, burn-out, angststoornissen en slaapproblemen, alsook bij relatieproblemen, bemoeilijkt rouwen, trauma, gedragsproblemen, alcohol- en drugsproblemen, problemen met gokken en gamen, enz. Je bent welkom als tiener, jongvolwassene, volwassene, gezin of koppel. Ook als naaste of familielid van een persoon met een probleem kan je je voor ondersteuning aanmelden. 
 
Er wordt een laagdrempelige, kortdurende, oplossingsgerichte hulpverlening voorzien vanuit een cognitief gedragstherapeutisch of cognitief systemisch kader. Wachtlijsten zullen hierbij vermeden worden. Een vertrouwelijke behandeling wordt gewaarborgd.
 
Op maandag kan je terecht bij Bart De Saeger en dit telkens vanaf 9.00 uur. Een afspraak kan je maken op het nummer 0486 82 89 20.
 
Op maandagnamiddag en woensdagnamiddag kan je terecht bij Veerle Janssens. Een afspraak kan je maken op het nummer 0478 67 08 64. 
 
Een sociaal tarief en/of financiële steun voor deze consultaties kan je aanvragen bij OCMW Affligem. 
 
Meer informatie over RIZIV-terugbetaling van eerstelijnspsychologische zorg kan je vinden op http://www.psychewijzer.be