Nieuws

 

feest van de zorg

 

 

 

Op zondag 21 maart 2021 is het de tiende editie van de Dag van de Zorg.
Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Van jong tot oud krijgt iedereen  de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van zorg- en welzijnsorganisaties uit heel Vlaanderen (dit zijn onder meer ziekenhuizen, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg). De Dag van de Zorg is als het ware een opendeurdag die een unieke blik achter de schermen toont

Naar aanleiding van het coronavirus werd de jaarlijkse Dag van de Zorg op 15 maart 2020 geannuleerd. Maar ook dit jaar is er, jammer genoeg, geen opendeurdag omwille van de corona-pandemie.


Het Vlaamse zorglandschap is volop in beweging, alle betrokken spelers staan voor grote uitdagingen. Ons zorgsysteem staat onder druk en heeft nood aan nieuwe inzichten. Niet alleen gaan de kosten de hoogte in door de sterk vergrijzende en diversifiërende bevolking, maar ook door de niet te stoppen medisch-technologische evoluties in de gezondheidszorg. Anderzijds kan diezelfde technologische evolutie erbij helpen handelingen te automatiseren en de dienstverlening te herdefiniëren. Zorgberoepen en -taken krijgen een nieuwe invulling, de zorgorganisatie van de toekomst krijgt een andere opdracht.

 

Met de “ik hou van u” campagne willen we een ode brengen aan al onze professionele zorgverleners, onze mantelzorgers en onze vrijwilligers. Kortom aan iedereen die zorgt.
Zin om met ons mee te feesten?
Neem dan een kijkje op: https://www.dagvandezorg.be/week-van-de-zorg/

en lees wat er in die week dagelijks te beleven valt. Er zijn interessante zorgbabbels te volgen via live stream: https://www.dagvandezorg.be/zorgbabbels/
Nogmaals een hartelijke DANK U WEL én IK HOU VAN U.
Geniet van de online talkshows met luistertips voor alle mensen met interesse in zorg en welzijn.  

 

#IkHouVanU #DagVanDeZorg #ZorgWerkt

 

elokket affligem