Voor jongeren

 

De Jeugdraad 

jeugd_jongeren_jeugdraadlogo

De jeugdraad zijn jongeren die weten wat ze willen in de gemeente. Deze raad heeft ook het recht om hun mening aan de politici te laten weten.

Je kan deelnemen door een mailtje te sturen naar de jeugdraad of gewoon aan de volgende vergadering deel te nemen.

 

 

jeugd_jongeren_kring verenigingenJeugdverenigingen 

 

Traditionele verenigingen:

Jeugd-amateurkunst:

Andere:

 

Jeugdverenigingen kunnen subsidies krijgen van de gemeente door het formulier in te vullen (of op papier via deze pdf voor jeugdverenigingen) en voor 31 maart op de jeugddienst af te geven.

 

Actif10's

Ben je tussen 12 en 16 jaar en wil je ook nog leuke activiteiten meedoen?

Elke dinsdag- en donderdagnamiddag van ELKE schoolvakantie is jeugdhuis Avilo (Kerkstraat 82) open voor jongeren die zelf de touwtjes in handen willen nemen. Van 13u tot 18u kan je deelnemen aan een eigen gekozen activiteit. Je brengt gewoon € 5 en een noodtelefoonnummer mee. De begeleiding zorgt er voor dat je een fijne namiddag meemaakt. Neem alvast een kijkje op facebook!

 

Animator worden of babysitten?

jeugd_jongeren_speelpleinlogo

In Affligem is er speelplein tijdens de zomervakantie. Daar kan je je twee weken uitleven met de kids. Om animator te worden, moet je contact opnemen met de stuurgroep. Tussen september en april kan je rechtstreeks aanmelden op de website van het speelplein

 

jeugd_babysit

Nog interessant: als je een cursus animator volgt, krijg je 50% terugbetaald als je in Affligem woont. Je krijgt ook 50% terugbetaald als je in een Affligemse jeugdvereniging zit. Je kan dus misschien een gratis cursus doen! Vul snel het digitale formulier of het de aanvraag voor terugbetaling in pdf in en breng het naar de jeugddienst.

 

Om in de ploeg babysits terecht te komen, moet je contact opnemen met de dienst van de gezinsbond.  Je hoeft hiervoor geen speciale diploma's te hebben, maar wel open staan voor enkele vormingen.

 

Rijbewijs halen?

Minstens zeventien jaar, je wil wat mobieler zijn dan met je fiets alleen en bent het "altijd een beetje reizen" met de trein beu? Tijd om je rijbewijs te halen! Ontdek de extra voordelen die de gemeente biedt.

 

Zelf een project op het oog?

Wil je zelf iets organiseren? De gemeente kan helpen met projectsubsidies.  Daarvoor moet je een formulier voor projectsubsidie invullen en naar de jeugddienst brengen. Je kan uiteraard ook de pdf voor projectsubsidies downloaden en op papier invullen. Zo was er al een tentoonstelling voor kleuters over de ruimte, een kindermusicalweek en animatie op Patro Del Mundo. Elk project dat niet in de "normale" werking van een jeugdvereniging thuis hoort, komt in aanmerking.

 

 

Activiteiten 

Voor alle activiteiten in Affligem kan je een kijkje nemen in de kalender van Uit in Affligem. Hieronder een overzichtje van de terugkerende activiteiten:

 

Affligem for life / Jeugddag / Barbecue van de Jeugdraad

In 2010 en 2011 werd een parade gehouden door de straten van de gemeente. In 2012 was er een mocktailwedstrijd. In 2013 en 2014 hebben de jeugdverenigingen spelen georganiseerd voor elkaar. Telkens sluiten we af met een superlekkere barbecue.

 

Vorming EHBO en brandveiligheid.jeugd_brandblussen

Deze vormingen vinden elke twee jaar plaats, samen met de gemeenten Roosdaal en Liedekerke.

Een initiatiecursus EHBO voor iedereen die in de zomer wonden van kinderen moet verzorgen. Hoe verzorg je een snijwonde, een zware reactie op een insectenbeet of een kind dat heet water over zich heen kreeg? Naast het leren leggen van verbanden en de regels van een noodoproep, zijn er ook echte valse wonden.

Brandveiligheid: wat als de gordijnen van je lokaal in brand staan? Hoe blus je een brandende frietketel? Test het in de praktijk.

Alcohol- en drugsgebruik op kamp: wat mag niet? En vooral: wat mag wel? En wat doe je als het buiten je wil om tóch uit de hand loopt?

 

skateparkjeugd_skate

In de zomer van 2016 werd op de Bellekouter een skateparkje geplaatst. In samenspraak met de jeugdraad en de skaters is dit in half gepolierd beton. De toestellen zijn ontworpen voor beginners, tot je oud genoeg bent om met het openbaar vervoer naar de buurmeentes te trekken.
Wil je de geschiedenis ontdekken, klik dan op de link naar het verhaal.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste vorderingen, like de facebookpagina 'ik wil een skatepark in Affligem".